Print PDF

Tan Gun Taekwondo Klub blev startet i 1977 af klubbens nuværende formand, Jan-Erik Jørgensen.
Jan-Erik startede selv med Taekwondo i 1974, og åbnede altså i 1977 Tan Gun, hvor han var formand og chefinstruktør frem til 1981 og formand igen fra 1998.

janerik

Tan Gun var Københavns første Taekwondo klub.
Klubben har haft flere Danmarks-, Nordiske, 2 Europamestre i kamp og 1 Europamester i poomse (figurøvelser) samt VM sølv. Bl.a. kan nævnes at Tan Gun har Danmarks første mandlige Europamester i kamp, Ole Knudsen Nielsen som blev mester i 1986 i Seefeld, Østrig.

ole

Klubbens anden Europamester var Michael Østergård som vandt sit mesterskab på hjemmebane i Aarhus i 1990.
Klubben havde også en Europamester i poomse i 1995 ved Henrik Bak Knudsen.

Klubbens kamphold deltager hvert år i omkring 20-25 stævner i Danmark og rundt i Europa. Visionen for holdet er, hvert år, at have udtaget landsholdskæmpere på de officielle danske landshold, der deltager i internationale mesterskaber (eks. EM, VM og OL). Visionen er nået i både 2013 og 2014, hvor Zakaria Asidah deltog i VM og EM i seniorrækken og Alberte Knudsen-Nielsen deltog ved junior EM og U21-EM.

Kampholdet vinder typisk hvert år flere danske mesterskaber. I 2014 blev det således til 3 danske mesterskaber og en samlet placering som 4. bedste klub i Danmark.

Zakaria Asidah har de sidste 3 år været en del af klubbens kamptrænerteam. Zakaria har tidligere vundet VM og EM sølv i sværvægtsklassen og har deltaget i OL. Med Zakaria som en del af kamptrænerteamet er forventningerne at holdet kan nå endnu længere frem internationalt de kommende år.

I 1981 fik Tan Gun den store ære at lave et samarbejde med Sabumnim Ko Tai Jeong, som styrer klubbens Taekwondo retning.

Klubben er medlem af Sim Uu, som er en sammenslutning af flere klubber, der træner under sabumnim Ko Tae Jeong.

ko

Klubben afholdt i 1994 for første gang det internationale stævne Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament, som er blevet en årligt tilbagevendende tradition. Stævnet er det største Taekwondo stævne i Danmark og har hvert år deltagelse af omkring 10 lande.

Joomla SEF URLs by Artio

made by mediegrafikeren © 2010 Powered by Joomla! CMS